dissabte, 25 de febrer del 2012

El jove més multilingüe del món domina el català

Alex Rawlings és un jove britànic de 20 anys que domina onze llengües, entre elles el català. "Per mi el més fàcil és aprendre el context, per exemple les lletres d'una cançó", assegura. El jove estudiant d'Oxford es l'universitari més multilingüe del món. Concretament, domina a la perfecció el català, anglès, alemany, grec, francès, rus, holandès, afrikaans, hebreu, italià i espanyol.
De descendència grega per part de mare, la seva infància va estar lligada a la llengua helènica i a l'anglès, sense oblidar el francès. El seu pare va treballar al Japó durant quatre anys, i assegura que se sentia "frustrat" perquè "no podia parlar amb els altres nens", circumstància que el va impulsar a aprendre idiomes.
Als 14 anys, es va traslladar Holanda, i no satisfet en dominar la llengua va decidir aprendre afrikaans, llengua sud-africana que deriva de l'imperialisme holandès. A partir d'aquí va llançar-se de cap a les altres llengües. Ara per ara, està estudiant alemany i rus a Oxford. (Informació extreta de elSingulardigital.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada