dimecres, 21 de desembre del 2011

Es compleixen 100 anys de la mort del poeta Joan Maragall


Aquest 20 de desembre fa 100 anys de la mort del poeta Joan Maragall. En l'acte de clausura de l'any Maragall, celebrat ahir al Palau de la Generalitat, diversos estudiosos i descendents del poeta van defensar la vigència dels seus versos i van recordar el seu ferm compromís cívic i polític.
Un dels besnéts de l'autor, Pau Maragall, va assenyalar que els actes de celebració literària dels últims mesos han permès revifar-ne la figura: "Ara podem dir que s'ha dignificat la figura del besavi, poeta, intel·lectual i periodista, i que amb tot el suport de les institucions, dels estudiosos, de les editorials, aquesta figura torna a estar una mica més viva", va explicar.
"Esperem, i hi hem de fer tot el possible, que continuï així. Que l'any vinent no quedi tot en fum. Perquè un poble no és res sense la seva cultura", va concloure Pau Maragall, un dels membres de la família que va acudir a l'acte, com també l'expresident de la Generalitat,Pasqual Maragall.
Aquests últims dies del 2011 i els primers del 2012 encara hi ha un seguit d'activitats de difusió i estudi de la seva obra, com ara una exposició bibliogràfica a la Biblioteca de Catalunya. Trobareu totes aquestes activitats al web Joanmaragall.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada