diumenge, 22 d’abril del 2012

"Quàntiques. Deu poetes joves en diferencial femení: llibre de poesia juvenil" ESPECIAL SANT JORDI a Poesia Infantil i Juvenil

El bloc Poesia Infantil i Juvenil ens  recomana aquesta antologia poètica: Quàntiques. Deu poetes joves en diferencial femení, editada pel Servei de Publicacions de la UAB.  Aquest projecte surt de Quark Poesiaun espai poètic, creatiu i experimental de la Universitat Autònoma de Bellaterra que dirigeix Anna Aguilar-Amat.
En el llibre apareixen 10 poetesses nascudes al voltant dels anys 80, és a dir, més o menys pròximes generacionalment parlant, però molt dispars pel que fa a temàtiques, interessos i concrecions poètiques. Al pròleg, Aguilar-Amat ens diu que sovint, en els temps passats de preeminència del poder masculí dins el món de l'art, una artista jove despertava més interès per la seva condició física que no pas per la seva obra. Hi trobem poemes d'Anna Ballbona, Clara Comas, Anna Lacruz, Meritxell Pucurull, Jahel Virallonga, Iria Fernández, Laia Martínez, Blanca Llum Vidal, Anna Miralpeix i Ivette Nadal.
Escric perquè puguis trobar-te
en aquestes paraules
que m’alberguen
i ara són mirall de tu.
La complicitat és un miracle senzill i laic.
(Anna Miralpeix)


Il·lustració de Francine Van Hove
 http://bibliopoemes.blogspot.com.es/2012/04/quantiques-deu-poetes-joves-en.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada